top of page
Buscar
  • Foto del escritorEsplai Kasperle

Esplaiada 2022

Aquest cap de setmana vam anar a l'esplaiada 2022 que se celebrava a Sant Cugat! Un esdeveniment on participen molts esplais de @esplaiscatalans d'arreu de Catalunya.

A l'esplaiada no només hi havia infants i adolescents sinó que també ens vam trobar amb l'elefant fan, un elefant que està fart de que no l'escoltin per tenir menys anys que els altres elefants i reivindica que ell també pot prendre decisions i dir la seva opinió.

Durant tot el cap de setmana vam treballar l'adulcentrisme que és el sistema d'opressió en el qual les persones adultes dominen sobre les infants i joves, prenent decisions sobre elles però sense elles.

Abans s'entenia l'educació com la formació del ciutadà de demà, és a dir, una persona tenia valor pel qual seria en el futur, no pel que era en el present. Des de l'esplai pensem que el valor de la infància s'ha de donar perquè reconeixem l'infant i adolescent en l'ara i en la seva particular manera d'entendre el que l'envolta. Moltes vegades es veu a l'infant i a l'adolescent com una preparació per ser adult i no se'ls veu pel que són.

Per tant, reivindiquem la necessitat d'evitar l'adulcentrisme per tal de valorar i escoltat a totes les persones independentment de l'edat que tinguem. Totes tenim molt a aportar, a cada edat les persones anem construint el nostre món, anem construint el nostre present i anem nodrint les nostres relacions. Imposar una mirada adulta sense tenir en compte a les altres persones provoca que se silenciïn realitats existents i s'imposin idees.


LA VEU D’UN INFANT ES MES GRAN QUE UN ELEFANT!


Ara mes que mai,


Salut i esplai






37 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page