top of page

Benvinguts a l'esplai Kasperle!

Una mica d'història ... 

L’esplai Kasperle és una associació educativa nascuda l’any 1976.

Va funcionar des de la seva fundació, l’any 1976, a les Escolàpies Sant Martí fins l’any 2005, quan, per falta d’entesa i ideologia va haver de marxar del centre on feia més de 25 anys que hi estava. Finalment l’esplai va ser acollit pel CEIP Antoni Balmanya, on funciona des d’aleshores.
 

Què és l'esplai? 

L’esplai Kasperle és una associació educativa que representa una alternativa de l’educació en el temps de lleure fent possible aquelles activitats que eduquen la sensibilitat i la sociabilitat. L’entitat representa una educació no acadèmica, amb un alt contingut de dinamització social, que sorgeix del poble i per al mateix poble, i que pretén fomentar l'esperit crític a través de l'educació en valors. 

  • Evoca jocs, colònies, excursions, festes al carrer, tallers, animació, participació…

  • S’expressa mitjançant un ideari en el qual s’explica el posicionament de l’entitat vers la societat que ens envolta i alhora serveix també com a marc de valors en els quals es pretèn fer crèixer als nens i nenes com a persones.

  • Cultiva una personalitat pròpia, conformada per l’assemblea de monitors, que el fa identificable en front d’altres entitats i institucions.

  • Promou una societat igualitària i lliure, on tothom pugui parlar i ser escoltat. Per tant, defensa la llibertat d'expressió i creu en una societat amb igualtat de gènere i ètnia. 

  • Respecta tot tipus de creença, ideologia i religió, sempre que cap d’aquestes vulneri els drets humans, i en conseqüència es manifesta en contra d’aquelles polítiques opressores del poble.

 

L'esplai dins del barri 

Ens trobem, doncs, dins del barri del Clot-Camp de l’Arpa, participant del teixit associatiu del barri de forma activa, formant part de la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa i de la Comissió Infantil (COMICC) i participant en la Festa Major, Festes de Primavera, Carnestoltes, etc.

 

El paper dins d'ESPLAC

També formem part d'Esplais Catalans: associació formada per un centenar d'esplais catalans, sota el Moviment Laic i Progressista i assistint a les reunions de Sector Barcelona de la mateixa entitat, que esdevé un espai de trobada amb diferents esplais. Muntem trobades d'infants i formacions per monitors.

També formem part de la comissió Localitza't, on ens hem manifestat per aconseguir locals dignes per els esplais laics de Barcelona. 

 

bottom of page